"Хочу, щоб швидше закінчилася війна": 11-річна волонтерка збирає гроші для ЗСУ

Діана та Світлана Насібови. Фото: kanaldom.tv

11-річна Діана Насібова з Ніжина, Чернігівської області, щовихідних торгує на ринку, аби збирати гроші на ЗСУ. Дівчина стоїть за прилавком, загорнута в український прапор, щоб привернути до себе увагу покупців. За кілька місяців їй вдалося передати гроші на купівлю семи тепловізорів, йдеться у сюжеті "Ранку Вдома".

Раніше вона допомагала тваринам, а під час широкомасштабної війни почала збирати гроші для військових Збройних Сил України. Діані всього 11 років. Щовихідних дівчина виходить на ринок продавати зроблені власноруч сувеніри.

"Підвіски продаємо по тридцять гривень. Брошки — по двадцять п'ять. Нещодавно принесла обереги. Їх вартість вісімдесят гривень. Моя тітка безплатно дає мені бісер. Я плету з нього різні прикраси. Всі гроші йдуть на ЗСУ", — розповіла Діана Насібова.

Діана приходить на ринок загорнувшись в український прапор. Так вона привертає увагу перехожих. Зізнається, що купила національний стяг за власні кошти. Це її своєрідний оберіг. 

"Мені дуже хочеться допомогти військовим, щоб скоріше закінчилась війна. У мами є подружка, яка допомагала мені вчити англійську та німецьку. Вона зараз на фронті. Татів друг втратив обидві ноги на війні. Хочеться і йому допомогти", — зізналася школярка.

Мама Діани завжди поряд. Світлана Насібова розповідає, що дитина виявила бажання допомагати українським захисникам.

"Вона чуйна, добра дитина, дуже переживає. Особливо за військових. Коли морози почалися, я її відмовляла, але вона все одно ходила на ринок і продавала сувеніри", — пригадала Світлана Насібова.

Діана вже п'ятий місяць збирає гроші для ЗСУ. Серед тих, хто їй допомагає і діти, і дорослі. Вторговані гроші дівчинка передає отцю Сергію. Військовий капелан щотижня їздить на фронт. Військовим передає тепловізори, які вдалося купити завдяки допомозі юної волонтерки. Скоро українським захисникам священник передасть сьомий прилад нічного бачення.

Діана каже, що допомагатиме українським захисникам скільки знадобиться.

Читайте також: Як 11-річний Артур зі США знімає сюжети про війну в Україні

Прямий ефір