"Ціна помилки дуже висока": про результати нацвідбору на Євробачення-2023 говоримо з продюсером Дмитром Шуровим

Дмитро Шуров. Фото: kanaldom.tv

Музичним продюсером національного відбору на Євробачення-2023 вперше був Дмитро Шуров, відомий як Pianoбой. Саме він  ризикнув вивести на велику сцену нових музикантів і дав другий шанс вже відомим артистам. Хто став фаворитом Дмитра Шурова та чи подобаються йому переможці — гурт TVORCHI, дізнавайтеся у "Ранку Вдома".

— Дмитре, ви вперше спробували себе у ролі музичного продюсера нацвідбору на Євробачення. Якою була ваша головна місія?

— Мені дуже хотілося, щоб цей відбір був про музику. Попередні відбори були резонансними, українці дуже глибоко занурювалися в біографію виконавців, влаштовували батли, хейтили одних артистів, інших вихваляли. Було багато неоднозначних речей. Цей хайп відривав від головного — музики. Цього року відбір став несподіванкою для багатьох. Артисти цікаві, нові, переконливі, але треба було обрати музику. Здається, що нам вдалося досягти мети. Це, на мою думку, маленька перемога.

Під час відбору було зрозуміло, що є крута пісня, але виконавець наживо звучатиме не так вигідно. Було й навпаки — людина дуже яскрава і потужна наживо, але пісня трошки не дотягує.

Втім, треба визнати, що кожен фіналіст цікавий.

Хто був вашим фаворитом у фіналі?

— Багато моїх фаворитів не дійшли до фіналу. Це новий український гурт "Циферблат", цікаві дуже Лілу45, виконавець, який називає себе "Древо". Закликаю їх послухати, їхня творчість варта уваги українців. Якщо говорити про фіналістів, то мені дуже подобається пісня Марини Круть. Jerry Heil прекрасну роботу зробила. Звичайно мені імпонує 2Tone, вони справжні. Треба розуміти, що артистові важливо бути собою. Більшість людей проживають життя не ризикуючи, а артист — гладіатор, який постійно ризикує.

Коли відкриваєшся широкій аудиторії, то треба бути готовим до того, що багато людей будуть тебе ненавидіти. Скоро ми побачимо, чи TVORCHI готові до слави.

Бо буде реакція аудиторії. Це ж Україна, тут на все реагують.

— Буде скандал?

— Скандалу не буде. Буде або дуже потужна підтримка, або навпаки. Ми живемо у такий час, коли ціна помилки дуже висока і доводиться тяжко працювати, аби створити щось вагоме, потужне. 

Ви згодні з оцінками журі та глядачів?

— Так, журі й глядачі зробили свою справу. Питань немає.

Як ви ставитесь до того, що Євробачення-2023 пройде не в Україні?

— Круто, що ми виграли Євробачення-2022. Круто, що нас приймає наша добра подруга Англія, країна, яка дала світові безліч крутих музикантів.

Для гурту TVORCHI це шанс заявити про себе. Я просто чекаю того моменту, коли ми зможемо все робити в Україні. Цей день безумовно настане.

Читайте також: На Євробачення-2023 від України поїде гурт TVORCHI

Прямий ефір