"25 сходинок до щастя": Олесь Доній презентував книгу про українську мрію

Олесь Доний. Фото: kanaldom.tv

Українці тримають оборону на всіх фронтах. Особливе місце посідає культурна сфера: відкриваються нові виставки, художники малюють нові картини, а письменники пишуть книжки про щасливе майбутнє. Журналіст, політик Олесь Доній презентував свою книгу "Українська мрія. 25 сходинок до суспільного щастя". Про неї автор розповів у сюжеті "Ранку Вдома".

"Ця книга готувалася понад два роки. Була проведена серія дискусій по всій Україні, готувалися відеоролики. Вона була повністю готова ще до 24 лютого, але я затримав випуск. Постало питання її актуальності. Лише за кілька місяців, коли було підтверджено, що ми боремося не лише проти ворога, а і за право українців на щастя, я віддав книгу в друк", — каже Олесь Доній.

За словами автора, головна мета книжки — формування української національної ідеї, а саме концепція її послідовного впровадження. "Українська мрія 25 сходинок до суспільного щастя" складається з 25 розділів. Стільки сходинок необхідно знати і подолати кожному українцю заради власного щастя та процвітання України, вважає Олесь Доній. 

"Лише комплексно можна розглядати ці 25 сходинок. Не можна виривати жодну зі сходинок і не можна побудувати цю структуру без жодної з них", — пояснює він.

Книгу Олесь Доній написав у співавторстві із 33 українськими активістами та громадськими діячами, серед яких письменник Любко Дереш, військовослужбовець Павло Вишебаба, психіатр і дисидент Семен Глузман.

Презентація відбулась у музеї історії Києва. Спікерами стали не автори концепції, а запрошені гості. Дискутували щодо трьох важливих питань: як перемогти фашистську Росію, які реформи потрібні в Україні, і як досягти любові та щастя. Один зі спікерів заходу Олександр Корнієнко, перший заступник голови Верховної Ради, вже придбав собі кілька примірників. Планує поділитися з колегами по парламенту.

Читайте також: "Я не знаю, що з моїм домом у Маріуполі": інтерв'ю зі співаком ENLEO

Прямий ефір