Бій заради країни: професійний погляд на шанси Ломаченка проти Ортіса

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну боксер Василь Ломаченко став на захист Батьківщини. Зараз спортсмен повертається на великий ринг після майже річної перерви. У ніч на 30 жовтня відбудеться бій Василя Ломаченка з американцем Джемейном Ортісом. Оцінки на цей поєдинок дізнавайтеся у матеріалі програми "Ранку Вдома". 

У березні 2022 року Василю Ломаченку пропонували бій за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у легкій вазі проти Джорджа Камбососа. Українець відмовився і вступив до територіальної оборони рідного Білгород-Дністровська. 

"У нього було по два тренування. Не думаю, що повноцінні, бо важко було дотримуватися напрацьованого графіку. Підлаштовувались під війну", — каже телевізійний коментатор боксерських поєдинків Володимир Кобельков.

Влітку Ломаченко вирішив повернутися на великий ринг, щоб знову презентувати Україну у світі, битися, перемагати та розповідати про те, як б'ється та перемагає український народ. У Лос-Анджелесі він щодня проводить по три тренування на межі своїх можливостей. 

Попередній бій Ломаченка відбувся у грудні 2021 року. Тоді за одноголосним рішенням суддів він отримав перемогу над Річардом Коммі. Наступним суперником українця став Джемейн Ортіс. 26-річний американець надзвичайно талановитий, швидкий та поки що непереможений. У разі перемоги Ломаченка промоутер українця обіцяє йому поєдинок проти Девіна Хейні за звання абсолютного чемпіона світу. Таким чином 2023 року може статися історична подія, коли два українські боксери битимуться за звання абсолютного чемпіона світу, якщо відбудеться поєдинок Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі і поєдинок Василя Ломаченка з Девіном Хейні.

Перемога на рингу, перемога для України — головна мета Ломаченка. Бій проти Ортіса відбудеться 30 жовтня у Нью-Йорку на легендарній арені Madison Square Garden.

Читайте також: Спортивний фронт: боксерський поєдинок Василя Ломаченка та Джемейна Ортіса

Прямий ефір