"Серце стискав капкан величезного болю": Ірина Хоменко розповіла, як її діти перебувають в укритті

Ірина Хоменко. Фото: instagram.com/irina_khomenko

Ведуча програми "Ранок Вдома" акторка Ірина Хоменко поділилась власними переживаннями щодо реакції дітей на постійні обстріли та розповіла про свій біль.

Ірина зізнається — написала текст для поста ще 23 вересня, коли в Києві було більш-менш спокійно, а доповнила і виклала його зараз, коли актуальність цих думок ще більше підтвердилася.

"Вся Україна під постійними ракетними обстрілами. Тиждень мої діти були вдома разом зі мною. Навчалися дистанційно… навіть садочок донечки був в онлайн-форматі. Я теж працюю з дому, щоб кожен член нашої команди був у безпеці. Сьогодні ж мої дітки знов пішли зранку до школи/садочка. На моє везіння, я завчасно забрала своїх дітей, а багато хто опинився у безпечній пастці", — пише Ірина в Instagram.

Дітей під час повітряної тривоги виводять до укриттів, де вони чекають відбою. Звідти акторка забрала свою дворічну доньку. Ведучу глибоко вразило те, як, з вини Росії, маленькі діти змушені ховатися, а не радіти життю. 

"Моє серце стискав капкан величезного болю. Всі дітки були слухняні, не галасували, не плакали, а мовчки сиділи на стільчиках, вдягнуті, і слухали казочку, яку читала їм вихователька. Укриття оздоблене, прикрашене, щоб дітки не боялись, а навпаки розуміли, що це безпечне місце. Люди! Невже в 21 сторіччі, в ері новітніх технологій, безпечне місце це УКРИТТЯ? Замість того, щоб казати дитині: "Пізнавай цей дивовижний безпечний світ", наші діти мають йти в бомбосховища", — зізнається телеведуча.

Дивіться "Ранок Вдома" на каналі "Дом" з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.

Прямий ефір