Чемпіонка Європи: жителька Маріуполя присвятила золоту медаль батьку, який у полоні

Ніка Шурда (ліворуч). Фото: kanaldom.tv

Чемпіонка Європи зі стрибків у воду серед юніорів Ніка Шурда до повномасштабного вторгнення жила у Маріуполі. Разом із мамою вона виїхала з оточеного міста, а її батько залишився там. За кілька днів його викрали окупанти. Історію юної спортсменки, яка зворушує до сліз, дивіться у матеріалі програми "Ранок Вдома".

Батько Ніки тренер з боксу Дмитро Шуров вирішив залишитись у Маріуполі, коли дівчина з мамою поїхали. За кілька днів російські загарбники викрали чоловіка на одному з блокпостів. У полоні у Дмитра стався інфаркт, але він зміг зателефонувати родині з Донецької лікарні. Зв'язок з ним зник 29 квітня. 

"Він залишився, щоб допомагати. Казав, що виїде пізніше. 29 квітня, коли його виписували з лікарні, він зателефонував, привітав мене з Днем народження і сказав, що його повинні були забрати. Його забрали і більше ніякого зв'язку", — розповідає Ніка.

Свою перемогу на чемпіонаті Європи дівчина присвятила татові. Понад усе вона хоче розповісти про батька та звільнити його з полону. 

Наснаги та впевненості стрибунці додає нове татуювання. Тепер на руці Ніки зображена карта України з сердцем на місці Маріуполя. Чемпіонка твердо вірить, що одного дня повернеться до рідного міста.

Читайте також: Волонтерський фронт: історія ткалі у третьому поколінні

Прямий ефір