Мурал, який захоплює подих: легендарний літак "Мрія"

Дмитро Вергелес. Фото: kanaldom.tv

У перші дні повномасштабного вторгнення російські окупанти знищили легендарний літак "Мрія". Художник Дмитро Вергелес відтворив його у своїй роботі. Детальніше про унікальний мурал дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Один із найбільших у світі літаків Ан-225 "Мрія" багато років був візитною карткою України. В перші дні повномасштабного вторгнення російські окупанти знищили флагман української авіації на аеродромі "Антонов" у Гостомелі під Києвом. 

Дмитро Вергелес з дитинства захоплювався літаками і давно хотів намалювати "Мрію". Проліт легендарного літака над Хрещатиком під час військового параду до 30-річчя незалежності України справив на нього величезне враження. "Мрію" Дмитро відтворив у муралі на стіні тенісного корту біля міського парку в Борисполі. Цим малюнком він хотів підтримати український народ та Збройні сили. На створення муралу пішло два тижні. 

На "Мрії" художник не зупинився. Дмитро також намалював картину "Україна, яка розквітає у квітах" в одній зі шкіл Борисполя. Зобразив її у кольорах національного стягу. 

Читайте також: Сміливі українки: історія стрільчині та медикині ЗСУ Олександри

Прямий ефір