Зруйнована окупантами: як постраждала школа мистецтв у Бородянці

Дитяча музична школа в Бородянці. Фото: kanaldom.tv

27 лютого колона російських танків стерла з землі дитячу музичну школу в Бородянці. Будівля згоріла вщент разом із усіми інструментам. Як відновили навчальний заклад і чи проходять там заняття зараз дізнавайтеся в ефірі "Ранку Вдома". 

Бородянська школа мистецтв була однією з найкращих у Київській області. До війни тут займалися 150 дітей та працювали 15 викладачів. Проте 27 лютого російські танки знищили освітній заклад. Попри всі негаразди музична школа починає відновлювати свою діяльність. 

"Ми вже виплакали все. Залишилась лише ненависть до загарбників, які це зробили", — каже директорка школи мистецтв Оксана Шевченко.

З початком бойових дій багато хто з учнів школи мистецтв виїхав до інших міст і країн. Зараз люди починають повертатись додому і музична школа відновила роботу. Ті учні, котрі досі перебувають за кордоном, продовжують займатися онлайн. 

Бородянський академічний ліцей виділив школі мистецтв два кабінети. В одному класі розмістили фортепіано, в іншому проходять хорові репетиції. Настя займається в школі мистецтв сім років. Колись її сюди привела мама. Тут дівчинка знайшла нових друзів і захопилася грою на фортепіано. 

"Дуже хотіла чимось допомогти, принести якісь ноти чи інструменти, щоб хоч щось було. Зараз, коли відновилося навчання, я щаслива", — розповідає Ліза, яка вже рік навчається вокалу.

До війни у Бородянській школі мистецтв була дуже хороша сучасна матеріальна база: понад 10 фортепіано, скрипки, піаніно, мультимедійна дошка, гнучкі клавіатури, ноти. Все знищили російські окупанти. Коли в соцмережах поширилася інформація про спалену росіянами школу, люди почали пропонувати свою допомогу та приносити інструменти. Відгукнулись небайужі громадяни, гурти, музиканти з-за кордону.

Так школа знову отримала фортепіано, гітари, акордеон, скрипку і віолончель. Викладачі та діти мріють, аби музичних інструментів стало ще більше, щоб з'явилося нове приміщення і заклад запрацював на повну силу. 

Читайте також: Допомога кожному: як працює волонтерський рух в Україні

Прямий ефір