Дні народження Мирослава Скорика та Олега Сенцова: 13 липня в історії

Цього дня, 13 липня, 84 роки тому народився відомий український композитор Мирослав Скорик. Він написав музику до понад 40 фільмів, викладав у Львівській та Київській консерваторіях, а також працював у США та Австралії. Про це йдеться у сюжеті програми "Ранок Вдома".

Мирослав Скорик — автор багатьох камерно-інструментальних творів, які й сьогодні виконують на оперних та театральних сценах усього світу.

13 липня 1973 року в світ вийшов перший альбом легендарного рок-гурту Queen. Робота над однойменною платівкою тривала два роки. Композиції музиканти записували вночі, оскільки винаймати студію вдень було дуже дорого. Очікуваного успіху одразу не було. Однак сьогодні це один із найпопулярніших гуртів у світі. Колектив випустив 15 студійних альбомів та 77 композицій.

Також свій 46-й день народження сьогодні відзначає український кінорежисер, сценарист та письменник Олег Сенцов. 2014-го його затримала ФСБ Росії нібито за підозрою в тероризмі. Сенцова засудили до 20 років колонії суворого режиму. У 2019-му він повернувся до України в межах обміну утримуваними особами між РФ та Україною. З початку повномасштабного вторгнення Росії режисер вступив до лав Збройних сил України.

Читайте також: День народження The Rolling Stones і перший політ літака Ан-71: 12 липня в історії

Прямий ефір