Пряма трансляція телемарафону "FreeДОМ" на платформі YouTube зазнала атаки

Сьогодні, 10 липня, YouTube-канали медіакомпаній, які здійснюють онлайн-трансляцію російськомовного марафону "FreeДОМ" державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (ДП "МПІУ"), зіткнулися з масованою подачею скарг на контент, який неможливо класифікувати, на що вказують самі автори скарг.

Внаслідок великої кількості заяв пряму трансляцію марафону на платформі YouTube припинили найрейтинговіші акаунти — "Україна 24", ICTV, ТСН, "Гроші", "Спецкор", "1+1", UATV channel.

YouTube-канал UATV channel (належить ДП "МПІУ"), який є основним для трансляції марафону "FreeДОМ", також отримав серію скарг на контент, який неможливо виявити для верифікації. Однак це стало приводом для адміністрації відеохостингу винести попередження, що також позначилося на можливості ведення прямої трансляції на платформі.

Ця кампанія подання скарг має ознаки спланованої, а наступні фактори вказують на замовний характер.

По-перше, немає можливості встановити та виявити тайм-коди розташування контенту на який оформляються скарги.

По-друге, не використано запобіжних заходів, які традиційно використовує платформа відеохостингу, а миттєво були заблоковані прямі трансляції марафону на каналах медіапартнерів з охопленням багатомільйонної російськомовної аудиторії.

По-третє, скарги були оформлені одночасно на всі ключові YouTube-сторінки основних медіагравців країни, які беруть участь в онлайн-трансляції марафону "FreeДОМ". Важно зазначити, що скарги оформлені не через автоматизовану систему контролю авторських прав, а індивідуально.

Крім того, ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" раніше заявляло про безперервну кібератаку з боку Російської Федерації на свої технологічні потужності, розташовані в Україні.

Медіакомпанії, які працюють над створенням марафону "FreeДОМ", звернулися до компанії-адміністратора відеохостингу YouTube із пропозиціями перегляду процедури роботи з українським сегментом телевізійного виробництва в умовах безперервної кібервійни Росії проти України.

Разом з тим, пряма трансляція марафону "FreeДОМ" доступна як у кабельних мережах, так і через супутникове мовлення. Детальніше про те, як отримувати сигнал українського іномовлення, дивіться на сайті https://uatv.ua/coverage/

ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України"

Читайте також: Міжнародне мовлення України російською мовою піддається зухвалим кібератакам з боку країни-агресора

Прямий ефір