"Ворог атакував столицю!": про жертви серед мирного населення Києва повідомив мер Кличко

Обстріл телевежі у Києві. Фото: Facebook

Внаслідок ракетного удару окупаційних військ РФ по центральній телевежі в Києві загинули 5 мирних жителів. Про це сьогодні, 1 березня, повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Ворог атакував столицю! І вже є жертви серед мирного населення. Внаслідок влучення в телевежу двох, за попередніми даними, ракет, загинули 5 мирних киян. Ішли тротуаром повз вежу", — розповів мер.

Він додав, що наразі фахівці працюють, щоб відновити повноцінну роботу телевежі. І частково відновили цифрове ефірне мовлення. А також телеканали доступні в кабельних мережах, з супутника та онлайн мовлення.

Кличко закликав усіх киян не виходити та не їздити вулицями міста.

"Будьте максимально обережні. Цю ніч краще провести в укриттях… Збройні сили України, поліція столиці, інші правоохоронні структури та бійці тероборони захищають Київ! Зберігаємо витримку, бо ворог хоче залякати та деморалізувати нас! Цього не буде! Вистоїмо! Київ — серце України, і ми це розуміємо! Будемо битися! І ми переможемо! Слава Україні!", — резюмував мер.

Як повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, внаслідок обстрілу телевежі у Києві постраждала апаратна.

"На щастя, ніхто зі співробітників не постраждав", — уточнив він.

Вже відновлено цифрове мовлення провідних телеканалів країни.

Читайте також: Гатять по Бабиному Яру: Окупанти влучили у телевежу в Києві — як це вплине на роботу телеканалів

Прямий ефір