"Не забуваємо ані на секунду": у День спротиву окупації Криму "Дом" запустить телемарафон (ВІДЕО)

Прапор кримськотатарського народу. Фото: qha.com.ua

3-годинний спецмарафон відбудеться на телеканалі "Дом" у суботу, 26 лютого, у День спротиву окупації Криму та Севастополя. Заходи до цієї дати в Україні розпочнуться у вівторок, 22 лютого, і триватимуть до кінця тижня. Наш телеканал стане їхнім головним інформаційним партнером.

Спеціальний марафон на телеканалі буде своєрідною хронікою окупації Криму Росією — від появи перших зелених чоловічків на півострові і до переслідувань кримських татар та знищення окупантами культурних пам'яток. Йтиметься також про Кримську платформу та політичних в'язнів. Мета — нагадати українцям, світовій спільноті і, головне, мешканцям півострова, що спротив російській окупації триває, а тема Криму не зникає і не зникне з порядку денного України.

"Дуже важливими є заходи, які нагадують про несправедливість, яка сталася. Важливо нагадувати, що окупація — це злочин. Важливим є поєднання різних форм донесення інформації. Коли ми говоримо про права людини, політичні, геополітичні речі, про наші стратегії деокупації та реінтеграції, але поєднуючи з мистецвом, перформансом", — зазначила голова правління центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик.

"Цей телемарафон транслюватимемо в ефірі та у соцмережах. Для телеканалу "Дом" та телеканалу UATV — нашого іномовлення теми Донбасу та Криму надважливі. Ми не просто пам'ятаємо про це, ми кажемо, що спротив триває, й не забуваємо про це ані на секунду", —  підкреслила генеральна директорка державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" Юлія Островська.

Читайте також: Мітинги, зустрічі, виставки — затверджено план заходів до Дня спротиву окупації Криму

Прямий ефір