День єднання в Україні та поява служби 911: 16 лютого в історії

Сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначають День єднання. Відповідний указ було підписано президентом Зеленським напередодні, 14 лютого. Про це йдеться у програмі "Ранок Вдома".

16 лютого 1968 року в американському штаті Алабама розпочала роботу перша телефонна служба порятунку 911. Цей номер набирають під час надзвичайних ситуацій, що загрожують життю, здоров'ю чи майну людини. У 1957 році його запропонували встановити пожежні США для повідомлення про займання. А через 10 років комбінацію 911 почали використовувати як універсальний номер екстреної допомоги.

Сьогодні свій 48 день народження святкує відомий американський актор Махершала Алі. У дитинстві він серйозно займався баскетболом та планував пов'язати життя саме зі спортом. Але у коледжі захопився драматичним мистецтвом. Дебют у кіно відбувся у 27 років, у кримінальному серіалі "Розслідування Джордан". Всесвітню славу Алі отримав після участі у стрічці "Загадкова історія Бенджаміна Баттона".

У 2005 році цього дня набув чинності Кіотський протокол про скорочення викидів парникового газу. Його мета — скорочення викидів парникових газів в атмосферу. Учасники протоколу — 191 держава та Європейський Союз.

Читайте також: День вшанування учасників бойових дій на території інших держав: 15 лютого в історії

Прямий ефір