Кольорами державного прапора підсвітили найвищий монумент України (ФОТО)

Пам'ятник "Батьківщина-мати". Фото: Facebook/Олександр Ткаченко

Найвищий монумент України, скульптуру "Батьківщина-мати" у Києві, підсвітили кольорами державного прапора, повідомляє "Дом".

Подія відбулася з ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею історії України у Другій світовій війні.

""Батьківщина-мати" ніби одяглася в жовто-блакитне вбрання. Найвищий монумент України підсвітили кольорами державного прапора на знак єднання нашої нації та захисту української землі", — прокоментував міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.

Пам'ятник "Батьківщина-мати". Фото: Facebook/Олександр Ткаченко

Також у Мінкульті зазначили, що у такий спосіб хотіли висловити подяку країнам, які допомагають Україні у протистоянні російській агресії.

"Ми, українці, вміємо об'єднуватися заради миру. Вдячні, що у багатьох країнах світу підтримують наші зусилля щодо стримування агресора. Прапор — символ нашої незалежності та непохитності", — додав Ткаченко.

Пам'ятник "Батьківщина-мати". Фото: Facebook/Олександр Ткаченко

За словами гендиректора музею історії України у Другій світовій війні Юрія Савчука, підсвічують монумент "Батьківщину-мати" синім та жовтим кольорами вже втретє. Вперше це було на День Конституції 2014-го, а ще — під час проведення конкурсу "Євробачення" в Україні.

Читайте також: Понад 20 млн грн і 2 місяці робіт: костел у Києві врятований після пожежі — який вигляд має (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір