Новорічний сюрприз від "Дому": телеканал порадував дітей з інвалідністю у Слов'янську (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот відео: kanaldom.tv

Телеканал "Дом" вирішив порадувати дітей з інвалідністю — учасників музичного колективу Inclusion band, які постраждали внаслідок бойових дій на Донбасі та були змушені залишити свої домівки на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Усі учасники ансамблю — з інвалідністю за зором. Водночас вони грають віртуозно на різних музичних інструментах.

Про сюрприз діти навіть не здогадувалися. Репетиції колектив проводять у старій будівлі Слов'янського будинку культури. Саме сюди їм і привезла подарунок, новий синтезатор, журналістка "Дому" Альона Грамова.

Десятирічна Настя втратила батьків під час бойових дій у Донецьку. Нині дівчинка живе у Слов'янську із бабусею. Навіть після важкої втрати вона не перестала займатися музикою. Її улюблений інструмент — фортепіано. І подарунок став для неї справжнім сюрпризом.

"Я взагалі не очікувала, що він буде таким величезним і таким прикольним", — поділилася Анастасія Андрієнко.

Олена Дробітько, бабуся Анастасії, подякувала за новорічний сюрприз.

"Ті люди, які допомогли, величезне їм спасибі. Вони зробили чудову добру справу для дітей, які обділені трішечки долею і на Новий рік отримали такий чудовий подарунок", — сказала вона.

Старий синтезатор доводилося постійно лагодити, розповідає керівник ансамблю Едуард Смоляков. Згадує, одного разу перед виступом він просто перегорів.

"Була така ситуація, коли він перестав працювати, і ми не могли ні проводити репетиції нормально, нічого. Підводив старий синтезатор і не раз", — розповів Едуард Смоляков.

Новий інструмент одразу ж протестували усією командою. І з'ясували: він має більше функцій. Тепер можна навіть записати музичний альбом.

Читайте також: Зимова казка для наймолодших: дітей ветеранів та ВПО привітали зі святами у Києві (ВІДЕО)

Прямий ефір