Скаути передали президенту України та першій леді Вифлеємський вогонь (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 17 грудня, представники скаутських організацій передали президенту України Володимиру Зеленському та першій леді країни Олені Зеленській Вифлеємський вогонь та привітали з прийдешніми святами, повідомляє "Дом".

"В цей день кожен із нас сподівається на якесь маленьке диво і сворення його заповітного бажання. Цьогоріч для всіх українців це були здоров'я та мир. Тож нехай добрий святий наповнить наші серця любов'ю та принесе в кожну родину мир та здоров'я", — сказала пластунка, лідерка Асоціації гайдів України Марія Чоп’як.

Своєю чергою, Володимир Зеленський подякував їм та побажав у відповідь тепла, яке символізує вогонь. Він нагадав, що святий вогонь зігріває і серця тих армійців, які зараз захищають кожного українця у зоні бойових дій на Донбасі.

А перша леді розповіла, що саме з традиційним візитом скаутів до Офісу президента напередодні Дня Святого Миколая там запановує святкова атмосфера.

"Кожного року саме з вашого візиту починається новорічний настрій різдвяний в цій будівлі адміністративній. Вона завжди робоча, а коли приходите приносите свій вогонь і це приносить тепло, і розпочинаються новорічні свята", — сказала Олена Зеленська.

Читайте також: Резиденції Святого Миколая працюватимуть на Донеччині — центральну вже відкрито (ФОТО)

Нагадаємо, 19 грудня відзначають День Святого Миколая. Це день, коли всі діти з нетерпінням чекають на ранок, щоб знайти під подушкою подарунок. Як з’явилося свято, у чому його суть та які традиції святкування є в Україні, — читайте тут.

Прямий ефір