Проєкти, спрямовані на протидію російській пропаганді, можуть отримати грант (ВІДЕО)

Иллюстративное фото: depositphotos.com

В Українському культурному фонді заявили про старт грантового сезону-2022. Наступного року автори найкращих проєктів отримають понад 500 млн грн на реалізацію своїх ідей. Про це повідомив директор фонду Владислав Берковський, повідомляє "Дом".

За його словами, на грант матимуть змогу претендувати проєкти, спрямовані на збереження культурної спадщини, створення безбар'єрного простору та протидії російській пропаганді.

"Ми продовжуємо жити в умовах війни. У нас триває агресія. Частина територій наших загарбана і перебуває під п'ятою загарбника. І наша робота, як і робота усієї культурної спільноти і спільноти креативних індустрій, — це забезпечення того, щоби, перше, було відчуття, що ці території продовжують залишатися нашими, ми не забули, ми їх повернемо, — раз. Друге — це підтримка наших бійців на передовій", — розповів Берковський.

Перші заявки до програм "Аудіовізуальне мистецтво" та "Культура без бар'єрів" Український культурний фонд очікує вже від 5 листопада 2021 року. Детальніше  — за посиланням.

Читайте також: Підсумки 1 листопада: Зеленський на кліматичному саміті, кадрові ротації у Кабміні та затримання кримських татар (ВІДЕО)

Прямий ефір