Виставки, перформанси, концерти — ГогольTrain відправився з Києва до Одеси (ФОТО, ВІДЕО)

ГогольTrain. Фото: kanaldom.tv

Артоб'єкт фестивалю "ГогольFest" під назвою "ГогольTrain" відправився у свій перший рейс в Одесу. Всього заплановано шість таких поїздок — в різні регіони України, інформує "Дом".

"ГогольTrain" — це перший в Європі артпоїзд. Сьогодні, 13 серпня, він відправився з Центрального залізничного вокзалу Києва до Одеси на міжнародний кінофестиваль. Перший рейс присвятили пам'яті українського художника Олександра Ройтбурда.

ГогольTrain. Фото: kanaldom.tv

Всього круїзний поїзд здійснить шість рейсів — в різні міста на найцікавіші культурні події країни.

"Цей поїзд об'єднує. Власне, культура об'єднує країну. У цьому році буде шість різних міст України, в яких проходять місцеві фестивалі. Адже культура, сучасне мистецтво творяться не тільки в Києві, але по всій країні. Я сподіваюся, що в найближчі пару тижнів ми будемо тут презентувати новий поїзд і покажемо, яка буде "Укрзалізниця", які будуть приміські поїзди", — розповів міністр культури Олександр Ткаченко.

Перформанс перед відправленням ГогольTrain. Фото: kanaldom.tv
Перформанс перед відправленням ГогольTrain. Фото: kanaldom.tv

Вагони на час поїздки перетворяться в майстерні сучасного мистецтва на колесах. Пасажирів чекають музична та електронна сцени, виставки та перфоманси.

Читайте також: ГогольTrain — перший в Європі артпоїзд об'їде Україну (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, до 30-річчя Незалежності України унікальний артпоїзд об'їде практично всю країну. Пасажири — артисти та художники, які беруть участь у фестивалі "ГогольFest". У маршруті — шість міст, від Львова до Дніпра. У планах — об'єднати країну за допомогою сучасного мистецтва.

Прямий ефір