"Велику реставрацію" розширять — які нові об'єкти внесли до програми

Национальный дом органной и камерной музыки Украины. Фото: ukraine-is.com

Міністерство культури та інформаційної політики України розширило перелік проєктів з реставрації, ремонту пам'яток культурної спадщини, зокрема замків, палацово-паркових комплексів, які будуть реалізовані в 2021 році в межах програми "Велика Реставрація", повідомляє "Дом" із посиланням на пресслужбу Мінкульту.

Зокрема, до програми внесені Національний будинок органної та камерної музики України, Державний історико-архітектурний заповідник у Бережанах та ще п'ять об'єктів.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, масштабувати програму вдалося завдяки додатковому фінансуванню.

"Велика Реставрація" — безпрецедентна програма, яка не просто сприяє підвищенню туристичних потоків в Україні, а й зберігає нашу спадщину та історію. Чудово, що наші пам’ятки буквально переживатимуть відродження, і що їх стає все більше", — прокоментував Ткаченко.

Всього за три роки в межах проєкту "Велика реставрація" планують відреставрувати і зберегти 150 об'єктів культурної спадщини. На це виділено рекордні 2 млрд грн.

Читайте також: "Велика реставрація": оприлюднено перелік першочергових проєктів, які реалізують цьогоріч

Прямий ефір