Другий потік школи DocUaDream стартував у Києві — як вчать дітей з Донбасу (ВІДЕО)

Школа документалистики и медиа. Фото: Facebook

У Києві стартував другий потік школи документалістики та засобів масової інформації для дітей з Луганської та Донецької областей DocUaDream. Він реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Для дітей участь безкоштовна. Про це повідомляє "Дом".

Один з учасників другого потоку школи — Данило Рудик з Лисичанська Луганської області. Він захоплюється мобільного фотографією і веде про це блог. У школі він захотів повчитися у професіоналів і підтягнути свої знання в цій галузі.

"Якось камера до рук потрапила, мене це дуже сильно вразило. Я думаю: треба б удосконалити себе в цих навичках. Може, десь і стане в пригоді. Я фотограф, знімаю на телефон. Всі недооцінюють мобільну фотографію, а я руйную ці стереотипи", — зазначив він.

Ще одна учасниця — Євгенія Бірюкова. Своє майбутнє дівчина мріє пов'язати з професією журналіста.

"Я завжди цікавилася журналістикою, документалістикою, монтажем. Мені завжди це все подобалося. У мене немає точної професії, куди я хочу, у мене великий вибір, але, ймовірніше, це буде журналістика", — поділилася вона.

Протягом 10 днів підлітків з Луганської та Донецької областей будуть навчати основам режисури, журналістики, операторського мистецтва та монтажу. У програмі проєкту — 30 годин теорії та практики.

"У них тільки початок, і, як завжди, на початку дуже багато вражень, велике навантаження і дуже важко швидко включитися, тому що літо, тепло. Хочеться гуляти, їсти морозиво. Але, однак, це дуже мотивовані підлітки. Вони з такою віддачею працюють", — розповіла кінорежисерка, ініціаторка Школи документалістики та медіа DocUaDream Лариса Артюгіна.

Працюють із дітьми професійні режисери, фотографи, журналісти, психологи. Також їх знайомлять із зірками, які в неформальній обстановці діляться своєю історією успіху, відповідають на питання й мотивують підлітків.

За підсумком курсу учасники презентують свої перші документальні фільми.

Нагадаємо, проєкт DocUaDream "Школа документалістики та медіа" орієнтований на підлітків Донбасу. Цьогоріч проєкт розбито на дві сесії. В межах кожної з них 20 дітей протягом 10 днів навчатимуться в Києві, а на виході створять власні роботи в різних жанрах.

Читайте також: Перший випуск DocUaDream: підлітки Донбасу діляться враженнями після навчання (ВІДЕО)

Проєкт підтримують Український культурний фонд і телеканал "Дом".

Прямий ефір