День народження Шварценеггера та День боротьби з торгівлею людьми: 30 липня в історії

Сьогодні, 30 липня, 74-й день народження святкує Арнольд Шварценеггер — відомий американський актор, політик і культурист. Про це йдеться в програмі "Утро Дома".

Родом він з австрійського села Таль-Грац. У 22 роки актор дебютував у фільмі "Геркулес у Нью-Йорку". А ось справжній успіх до Шварценеггера прийшов після фільму "Термінатор".

30 липня 1898 року у світі вперше з'явилися кукурудзяні пластівці. Це сталося в стінах санаторію в штаті Мічиган завдяки американському лікарю Джону Келлогу та його брату Віллу. Кукурудзяні пластівці винайшли випадково: брати готували страву з борошна, а потім відійшли. Тісто засохло. Після подрібнення тіста на маленькі шматочки та запікання в духовці вони зрозуміли, що отримали новий дуже корисний продукт. Після того, як в рецептуру додали цукор і розгорнули рекламну кампанію, пластівці стали одним з найпопулярніших продуктів у світі.

Також у всьому світі 30 липня — День боротьби з торгівлею людьми. Це одна з форм сучасного рабства, і торкнулася проблема майже всіх країн планети. Згідно з даними ООН, у період пандемії коронавірусу торгівля людьми активізувалася.

Читайте також: День народження Шептицького та вихід книги "Володар перснів": 29 липня в історії

Прямий ефір