Експонати Музею в Пирогово відреставрують — підписаний меморандум про співпрацю з Мінкультом (ФОТО, ВІДЕО)

Подписание меморандума между Музеем под открытым небом в Пирогово и Минкультом. Фото: mkip.gov.ua

Національний музей народної архітектури та побуту України в Пирогово підписав меморандум про співпрацю з Міністерством культури та інформаційної політики України. Це допоможе, зокрема, розвивати там туризм, інфраструктуру та реалізовувати освітні програми, повідомляє телеканал "Дом".

Також завдяки такій співпраці музей зможе залучати інвестиції для ремонту експозиції. Так, уже відомо, що до Нового року там зможуть відреставрувати вхід і приступити до ремонту будинків-експонатів на території.

"Щоб ми могли оживити це місце з точки зору залучення якомога більшої кількості людей, які б приїжджали сюди на івенти та побачили відреставровані наші пам'ятки, а не тільки вхідну групу. Це перший крок для того, щоб всі інші приїжджали, а я закликаю всіх наших партнерів на інші об'єкти. Щоб ми це державне приватне партнерство розвивали", — зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Раніше в музеї не мали змоги провести ремонт експонатів, говорить генеральний директор установи Оксана Старак-Повякель.

"Мені соромно, що сюди приїжджає пів світу, до нас їде дуже багато іноземців, і коли вони бачать цю страшну вхідну групу, яка зроблена 50 років тому... Відтоді ми її потихеньку латали. Але ми не мали можливості зробити капітальний ремонт цієї вхідної групи", — розповіла вона.

Читайте також: Кримське золото скіфів і нашийна гривня з аукціону: як Україна захищає культурну спадщину

Нагадаємо, 3D-модель найбільшого замку з'явиться на Львівщині.

Прямий ефір