Перший аудіогід українською мовою запустили в музеї Киргизстану (ФОТО)

В музее Кыргызстана запустили первый аудиогид на украинском языке. Фото: president.gov.ua

Україномовний аудіогід запустили у Киргизькому національному музеї образотворчих мистецтв імені Гапара Айтієва. Він став першим аудіогідом українською мовою у цій країні. Про це повідомляє "Дом" із посиланням на сайт Офісу президента.

У цьому музеї нараховується майже 18 тис. творів різних видів образотворчого мистецтва. У закладі також зберігаються твори низки відомих художників, які мали українське коріння або народилися в Україні. Серед них — Олександр Осмьоркін, Іван Айвазовський, Петро Кончаловський.

"Я рада бачити, що наш проєкт культурної дипломатії активно продовжує свій розвиток, і ми маємо можливість відкривати українську мову для все більшої кількості країн, які відвідують українці у справах або задля відпочинку", — зазначила перша леді України Олена Зеленська.

Киргизький національний музей образотворчих мистецтв імені Гапара Айтієва. Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, що послухати екскурсії українською мовою вже можна у французькому Версалі, італійському КолізеїЛондонському Тауері у Великій Британії, музеї Сергія Параджанова в Республіці Вірменія, Музеї жертв політичних репресій і тоталітаризму в Казахстані, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані, Віденському будинку мистецтв та низці інших музеїв та пам’яток світу.

Разом із музеєм у Киргизстані загалом в музеях світу їх запущено вже 24, із яких сім — у Туреччині. Аудіогіди впровадили у межах проєкту першої леді України Олени Зеленської.

Прямий ефір