Підсумки 15 липня: відставка Авакова, деокупація Криму і підготовка до Олімпійських ігор (ВІДЕО)

За відставку Авакова проголосували народні депутати. Які кроки для поліпшення санкційної політики проти Росії розглянуть на саміті "Кримської платформи". Як до Олімпійських ігор готуються українські фехтувальники, і команда з якого виду спорту вже вирушила в Токіо. Про ці та інші події сьогоднішнього дня, 15 липня, — у підсумковому випуску новин телеканалу "Дом".

Верховна Рада проголосувала за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Також сьогодні прем'єрміністр Денис Шмигаль вніс на розгляд парламенту подання про призначення новим главою МВС народного депутата від "Слуги народу" Дениса Монастирського. Всі подробиці парламентського четверга — в сюжеті.

Ніяких рішень щодо Україи без України — так президент Володимир Зеленський звернувся у Twitter до канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента США Джо Байдена напередодні їх сьогоднішньої зустрічі у Вашингтоні. Детальніше — в матеріалі.

Ангела Меркель прибула до Вашингтона, де зустрінеться з Джо Байденом. Це останній офіційний візит Меркель в якості канцлера Німеччини. Про що говоритимуть лідери, і чи торкнуться теми України — дізнайтеся в матеріалі.

Тим часом підготовка до зустрічі президента України Володимира Зеленського з Джо Байденом в найактивнішій фазі, повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров. Чи відома точна дата зустрічі, і які теми обговорять президенти — в матеріалі.

Двоє українських військових отримали поранення в результаті обстрілу незаконних збройних формувань на Донбасі. Також стало відоме ім'я загиблого напередодні танкіста. Детальніше — в матеріалі.

Посилення державних санкцій і тиску світового співтовариства — найефективніший інструмент впливу на Росію в питанні деокупації Криму. Щоб поліпшити координацію щодо санкційної політики на міжнародному рівні Україна 23 серпня збирає саміт "Кримської платформи". Які конкретно кроки розглядаються — розкажуть журналісти телеканалу "Дом".

17 км нового дорожнього покриття, оновлена ​​система відеоконтролю і сучасне світлодіодне освітлення. Під Києвом ремонтують дорогу, яка з'єднує столицю з головними "повітряними воротами" країни — аеропортом "Бориспіль". Роботи ведуть у межах програми президента "Велике будівництво". Як проходить ремонт — дивіться в сюжеті.

Переселенка Наталія Шмалько з чоловіком і двома маленькими дочками змінили кілька місць проживання після того, як виїхали з тимчасово непідконтрольного Україні Донецька. Уже понад п'ять років вони живуть у Кривому Розі. За що сім'я полюбила це місто, як Наталя за цей час перетворила своє хобі на професію і яку мрію ще хоче втілити — дивіться в сюжеті циклу "Україна — мій дім".

Олімпійські ігри стартують в Токіо вже через вісім днів. Як до важливих змагань готуються фехтувальники — дивіться в новому сюжеті циклу "Назустріч Олімпіаді. Україна".

Сьогодні першими на Олімпійські ігри в Токіо вирушила команда України з дзюдо. Як проводжали спортсменів в аеропорту "Бориспіль" — дивіться в заключному матеріалі випуску.

Ці та інші події 15 липня — в підсумковому випуску новин:

Сьогодні у випуску:

  • 00:25 Верховна Рада проголосувала за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
  • 04:11 Президент України прокоментував зустріч Ангели Меркель і Джо Байдена.
  • 04:50 Останній офіційний візит в якості канцлера Німеччини. Ангела Меркель прибула до Вашингтона.
  • 05:17 Підготовка до зустрічі президента України Володимира Зеленського з Джо Байденом — в найактивнішій фазі.
  • 06:08 На Донбасі знову обстріли і ще двоє поранених українських військових.
  • 06:32 України 23 серпня збирає саміт "Кримської платформи".
  • 10:15 Під Києвом ремонтують дорогу, яка з'єднує столицю з аеропортом "Бориспіль".
  • 12:59 Україна — мій дім: як живеться переселенцям з Донбасу на новому місці.
  • 15:49 Олімпійські ігри стартують в Токіо вже через 8 днів.
  • 18:23 Сьогодні першою на Олімпійські ігри в Токіо відправляється команда України з дзюдо.
Прямий ефір