Підсумки 26 червня: насильство в Криму і ОРДЛО, День кримськотатарського прапора і "Олигархи "ДНР" (ВІДЕО)

День кримськотатарського прапора відзначають в Україні. Незаконні збройні формування (НЗФ) вбили українського бійця. У Верховній Раді в День відкритих дверей провели екскурсію для школярів. А вакцинація від коронавірусу в Україні б'є рекорди другий день поспіль. Про ці та інші події сьогоднішнього дня, 26 червня, — в підсумковому випуску новин телеканалу "Дом".

Українського військового вбито на Донбасі. Старший солдат Андрій Гонар отримав смертельне уламкове поранення внаслідок обстрілу НЗФ в районі Пісок Донецької області. Загалом сьогодні українські позиції обстрілювали 9 разів. Про це — в матеріалі випуску.

Насильство на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Сьогодні — Міжнародний день на підтримку жертв тортур. У всьому світі голосно звучать заклики про повну заборону всіх видів жорстокого, нелюдського і такого, що принижує людську гідність, поводження. До жертв насильства в ОРДЛО і окупованому Криму у світової спільноти особлива увага. Правозахисники кажуть, ситуація там близька до катастрофи. Детальніше — розповідають кореспонденти телеканалу "Дом".

День кримськотатарського прапора. Біля будівлі Міністерства закордонних справ вранці на флагштоку підняли символ корінного народу Криму. Сьогодні на окупованому Росією півострові кримські татари виступають за свободу під кримськотатарським прапором, піддаючись тиску і репресіям з боку окупаційної влади. Цій темі присвячений матеріал випуску.

Автопробігом відзначили День кримськотатарського прапора в Одесі. Десятки переселенців з окупованого Криму проїхали на автомобілях центральними вулицями міста. Машини прикрасили прапорами. Детальніше — в черговому сюжеті.

COVID-19 в світі. У Росії коронавірус став другою з основних причин смертності. В Іспанії тепер можна гуляти вулицями без масок, хоча в Європі вже заговорили про небезпеку нової хвилі пандемії. Причина — в поширенні більш агресивного дельта-штаму COVID-19. Хроніки пандемії — в сюжеті кореспондентів телеканалу "Дом".

"Велике будівництво" — басейн "Нептун". Новий спортивний центр готується до відкриття в Маріуполі Донецької області. Басейн масштабно реконструюють. Коли жителі регіону зможуть відвідувати комплекс — дізнайтеся в черговому матеріалі випуску.

День відкритих дверей у Верховній Раді України. Екскурсію провели для школярів. Показали унікальне видання Конституції України, прапор, який депутати внесли до сесійної зали в день проголошення Незалежності. Також діти побували в гостьовій ложі балкону зали пленарних засідань. А ще до 25-ї річниці Конституції України дітям розповіли про Основний закон країни. Як це було — в сюжеті випуску.

Ці та інші події 26 червня — в підсумковому випуску новин:

Сьогодні у випуску:

  • 00:20 Незаконні збройні формування сьогодні вранці вбили українського військового.
  • 00:47 Сьогодні — Міжнародний день на підтримку жертв тортур.
  • 05:09 День кримськотатарського прапора відзначають в Україні.
  • 07:12 Автопробігом відзначили День кримськотатарського прапора в Одесі.
  • 09:23 США і Німеччина розробляють план компенсації для України, пов'язаної з ризиками запуску Росією газопроводу "Північний потік-2".
  • 10:15 Другий день поспіль вакцинація від коронавірусу в Україні б'є рекорди.
  • 10:36 Два мільйони доз вакцини з США приземлилися в бразильському Сан-Паулу.
  • 12:40 Новий спортивний центр готується до відкриття в Донецькій області.
  • 15:02 Слідом за президентом за літературними новинками на Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" вирушив прем'єрміністр України Денис Шмигаль.
  • 15:29 У Верховній Раді в День відкритих дверей провели екскурсію для школярів.
  • 18:10 Флешмоб "Моя Конституція" запустило Міністерство культури і інформаційної політики.
  • 18:50 Прем'єра фільму-розслідування про олігархів на непідконтрольній частині Донбасу.
Прямий ефір