Підсумки 25 червня: паспортизація в ОРДЛО, флешмоб "Моя Конституція" і COVID-сертифікати (ВІДЕО)

Кремль нарощує примусову паспортизацію на непідконтрольних Україні територіях. Україна — на фінальному етапі запуску COVID-сертифікатів для поїздок до Євросоюзу. Міністерство культури і інформаційної політики запустило флешмоб "Моя Конституція". А в Чехії зросла кількість жертв торнадо. Про ці та інші події сьогоднішнього дня, 25 червня, — в підсумковому випуску новин телеканалу "Дом".

Росія активізує примусову паспортизацію українців в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). У російській Держдумі збираються максимально спростити отримання громадянства Федерації. Українські експерти та дипломати вважають, що такий крок спрямований, перш за все, на прискорення гібридної окупації українських територій. Детальніше — в сюжеті випуску.

Нові обмеження для тих, хто приїжджає, вводять в Україні через штам коронавірусу "дельта". Від 2 липня всі, хто прибуває з Росії, Індії, Великої Британії і Португалії зобов'язані здавати експрес-тест на кордоні. Цій темі присвячений матеріал випуску.

Україна — на фінальному етапі запуску COVID-сертифікатів для поїздок до Євросоюзу. Документ для подорожей буде в застосунку "Дія", його розробляють з урахуванням вимог Єврокомісії і Всесвітньої організації охорони здоров'я. Про це — в черговому матеріалі випуску.

Наслідки торнадо в Чехії. Кількість жертв на півдні країни зросла до п'яти, в лікарнях — десятки поранених. Допомогу в ліквідації наслідків стихії надали сусідні країни — Австрія і Словаччина. Про масштаби руйнувань після смертельного торнадо — розповідають кореспонденти телеканалу "Дом".

Життя міст: Житомир. 700 тис. осіб за рік зможе приймати Житомирський міжнародний аеропорт вже наступного року. Незабаром має розпочатися реконструкція злітно-посадкової смуги. Про те, які ще проєкти на транспорті реалізують в Житомирі — дізнайтеся в черговому матеріалі циклу "Життя міст".

Квест до Дня Конституції. Киян в розважальній формі тестували на знання своїх прав і обов'язків, прописаних в Основному законі. Тематичний квест провели за три дні до святкування Дня Конституції. Як це було — дізнавалися кореспонденти телеканалу "Дом".

Флешмоб "Моя Конституція" запустили в Україні. Його учасники записують відео, де читають одну зі статей Основного закону, яка їм близька, публікують пост в соцмережах і передають наступним користувачам із хештегом #МояКонституція25. Подробиці — в заключному матеріалі випуску.

Ці та інші події 25 червня — в підсумковому випуску новин:

Сьогодні у випуску:

  • 00:17 Під обстріл потрапив автомобіль Спільного центру з контролю і координації в Луганській області.
  • 01:24 Кремль нарощує зусилля з примусової паспортизації на непідконтрольних Україні територіях.
  • 04:52 Нові обмеження для тих, хто приїжджає, вводять в Україні через штам корона вірусу "дельта".
  • 05:20 Україна — на фінальному етапі запуску COVID-сертифікатів для поїздок до Євросоюзу.
  • 05:57 Країни великої Сімки готові допомогти Україні з вакцинацією і відновленням країни після пандемії.
  • 06:34 Посли Німеччини і Франції були запрошені за дорученням очільника МЗС України Дмитра Кулеби — для обговорення ініціативи офіційних Берліна і Парижа про відновлення самітів ЄС-РФ.
  • 07:43 Канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка і була ініціаторкою ідеї про відновлення діалогу Європи з Кремлем, сьогодні визнала розбіжності з цього питання серед членів ЄС.
  • 09:06 Білоруського журналіста Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу перевели під домашній арешт.
  • 09:38 Кількість жертв торнадо на півдні Чехії зросла до п'яти, в лікарнях — десятки поранених.
  • 11:46 Найбільший в світі транспортний АН-225 "Мрія" потоками повітря з двигунів здув паркан біля британської авіабази Брайз-Нортон.
  • 12:37 700 тис. осіб за рік зможе приймати Житомирський міжнародний аеропорт вже наступного року.
  • 15:23 Киян сьогодні в розважальній формі тестували на знання своїх прав і обов'язків, прописаних в Основному законі.
  • 17:39 Флешмоб "Моя Конституція" запустило Міністерство культури і інформаційної політики.
Прямий ефір