Змагання в шести сучасних видах спорту серед дітей відбулися в Києві (ВІДЕО)

Первые всеукраинские детские игры в Киеве. Фото: kanaldom.tv

Перші всеукраїнські дитячі ігри відбулися в Києві в Міжнародний день захисту дітей 1 червня. Маленькі спортсмени змагалися в шести видах спорту — чирлідингу, ейрбадмінтоні, флорболі, петанку, регбі, корфболі, повідомляє телеканал "Дом".

Змагання Kids and Juniors Games зібрали 650 школярів віком від 6 до 15 років із різних міст України.

Ігри відбулися одночасно на декількох майданчиках. За перемогу в чирлідингу боролися 30 команд.

"Коли грають футбольні команди, наприклад, ми виходимо та підтримуємо ці команди", — розповідає про свій вид спорту Юлія.

Учасників змагань із бадмінтону прийшов підтримати "перша ракетка України", володар ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо Артем Почтарьов.

"Дуже важливо, щоб діти займалися. Ну яка може бути фізкультура вдома? Тільки в соціумі з іншими дітьми, коли вони можуть змагатися не в онлайнігри, а наживо. Те, що сьогодні у нас відбувається", — зазначає він.

Назар, який приїхав змагатися у корфболі з командою зі Львова, розповідає, що освоїв цей вид спорту в школі. Коли він почав грати, уроки фізкультури стали набагато цікавішими.

"Раніше потрібно було нормативи здавати. Якщо щось не виходило, ставили погані оцінки. А тепер просто є вид спорту, і ти займаєшся ним на фізкультурі. І як ти граєш, як ти відвідуєш ці уроки — такі оцінки тобі й ставлять", — каже Назар.

У Спортивному комітеті України зазначають, що за час пандемії діти дуже скучили за масовим заходам і живим спілкуванням.

"Вірю в те, що ці змагання стануть традиційними, і фінали проводитимуться в Києві. А якщо все вийде, і пілот буде успішним, то ми плануємо робити такі дивізіони в регіонах", — говорить президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

На змаганнях в кожному виді спорту визначили одну команду-переможця, решта учасників отримали пам'ятні призи.

Читайте також: Круті ігри замість нудних уроків фізкультури: як для 500 школярів відбулись III Всеукраїнські Cool Games (ВІДЕО)

Нагадаємо, п'ять перемог для України здобули кримські борці на змаганнях у Туреччині.

Прямий ефір