Україна почне платити хакерам за виявлені в "Дії" вразливості

Иллюстративное фото: ukranews.com

Стійкість "Дії" до кібератак перевіряють фахівці. До тестування можуть приєднатися всі охочі. За виявлені вразливості хакерам будуть платити. Про це сьогодні, 18 травня, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі "Україна 30. Цифровізація", інформує кореспондент телеканалу "Дом".

Міністерство цифрової трансформації запропонувало хакерам, незалежно від їхньої кваліфікації або місця проживання, приєднатися до тестування безпеки системи. Вони зможуть спробувати здійснити кібератаку, зламати базу даних тощо. Однак всі тести будуть проводитися на копії програми, щоб справжні дані українців не були піддані небезпеці.

Хакерам, які виявлять порушення, будуть платити гроші. Ця програма пошуку вразливостей почне працювати з червня. Зазначається, що йдеться про так званих білих хакерів, які працюють законно.

Федоров також додав, що в "Дії" хочуть зробити всі послуги доступними для жителів тимчасово непідконтрольних територій.

"Ми хочемо, щоб усі послуги, які ми запускаємо, відразу були доступні всім українцям. Мене турбує питання отримання закордонного паспорта й ID-картки — мені хотілося б, щоб цей процес був ще простішим і швидшим для українців, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях України", — зазначив він.

Читайте також: Що таке режим paperless і як його реалізовуватимуть в Україні, розповів Федоров

Прямий ефір