Визнати депортацію кримських татар геноцидом закликав світ Кулеба (ВІДЕО)

Дмитрий Кулеба. Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світову спільноту визнати депортацію кримських татар 1944 року геноцидом. Про це він сказав сьогодні, 18 травня, під час брифінгу, інформує "Дом".

"Хочу звернутися до міжнародного співтовариства із закликом засудити цей злочин і визнати депортацію тим, чим вона насправді була — геноцидом кримськотатарського народу", — сказав Кулеба.

Він констатував, що Росія продовжує системно пригнічувати кримськотатарський народ — забороняє діяльність Меджлісу, витісняє незалежні ЗМІ з окупованого Криму, фабрикує звинувачення проти кримських татар.

"Але ми не складемо руки і не зупинимося, поки ці злочини не будуть припинені, Росія не піде з Криму, і там не будуть створені після повернення української влади всі можливості для вільного розвитку та процвітання Кримського півострова та кримськотатарського народу. Зокрема, цим питанням буде присвячена робота "Кримської платформи", — акцентував очільник МЗС.

Читайте також: Рано чи пізно окупант буде вигнаний із Криму, — Джемілєв

Нагадаємо, депортація кримських татар розпочалася 18 травня 1944 року і завершилася 20 травня того ж року. За три дні з Криму на Урал і в Узбекистан було депортовано майже 200 тис. кримських татар.

Прямий ефір