"Французька весна в Україні": які новинки кінематографа побачать глядачі

Иллюстративное фото: antikinoteatr.com

23 квітня розпочнеться 17-й фестиваль "Французька весна в Україні". До програми увійдуть допрем'єрні покази новинок французького кіно, яке було знято за останній рік, і ретроспектива стрічок, створених жінками-режисерами. Про це розповів куратор кінопрограми "Французької весни в Україні" Ілля Дядик в ефірі програми "Утро Дома".

Покази стартують 23 квітня, фільми можна буде подивитися впродовж 10 днів на сайті фестивалю. Глядачі з усієї України зможуть абсолютно безкоштовно переглянути п'ять стрічок.

"Ще є ретроспективна програма з показами в кінотеатрах. Через посилення карантину її перенесли на травень", — уточнив Дядик.

Якщо говорити про онлайнпрограму, то глядачам, на думку експерта, варто звернути увагу на стрічку "Генерал де Голль" про історію життя Шарля де Голля. У цьому фільмі йдеться про Другу світову війну.

"Один із моїх улюблених фільмів — "Школа гарних дружин" з дивовижним акторським складом: Жюльєт Бінош і Ноемі Львівські. Чудова комедія про 1970-ті роки Франції, де наповну триває емансипація і боротьба жінок за свої права", — розповів Ілля Дядик.

За словами організаторів, цього року "Французька весна в Україні" покаже програму, до якої увійшли володарі премій "Сезар", "Супутник", лауреати Каннського кінофестивалю і Європейської кіноакадемії.

Повна версія інтерв'ю: Фестиваль "Французька весна-2021" — що і де дивитися: "Утро Дома" з Іллею Дядиком

Нагадаємо, Держкіно запускає марафон фільмів до 30-річчя Незалежності України.

Прямий ефір