У Харкові побудують Льодову арену

Комплекс "Салтовский лёд" в Харькове. Фото: kharkov.info

У Харкові планують побудувати Льодову арену, яка стане обласним якорем для мережі мініарен в інших містах області. Про це у програмі "Неофициальный разговор" телеканалу "Дом" розповіла голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

"У нас також планується будівництво Льодової арени. Поки це на рівні проєкту. Але якщо все складеться... Можна так сказати, що буде будівництво з нуля. Це дорогий проєкт, основне фінансування очікується за лінією Міністерства молоді та спорту. Передбачено співфінансування з міськрадою", — повідомила Тимчук.

Вона зазначила, що в Харкові та області дуже популярний хокей, інші зимові види спорту. Тому в планах — будівництво мініарен.

"Є думки далі побудувати мініарени в деяких міських територіальних громадах, щоб діти могли не тільки приїжджати до обласного центру, а й займатися спортом у себе вдома", — додала голова Харківської ОДА.

Айна Тимчук впевнена, що будівництво мережі мініарен цілком реально, тому що "це типові недорогі проєкти".

"Подивимося, якщо все-таки послабиться навантаження у зв'язку з COVID-19 на бюджет, то, звичайно, ми будемо всіляко вишукувати співфінансування разом з державою", — продовжила вона.

Таким чином Льодова арена в Харкові стане центром регіональної мережі спортивних шкіл з хокею та фігурного катання.

"Якщо ми говоримо про популяризацію видів спорту, то все одно повинен бути єдиний центр. І велика Льодова арена — це свято. Свято спорту, боротьби за кубок. Діти, молодь повинні до чогось прагнути більшого. Тому без центрального ядра тут не обійтися. Особливо, якщо ми говоримо про розвиток хокею, фігурного катання на рівні спортивних федерацій. Тобто повинен бути центр, від якого буде будуватися ціла мережа спортивних шкіл в області", — резюмувала вона.

Повна версія інтерв'ю: "Неофицальный разговор": перше велике інтерв'ю очільниці Харківської області Айни Тимчук

Відзначимо, що раніше секретар Харківської міської ради Ігор Терехов повідомляв, що побудувати Льодову арену планують в парку Машинобудівників. Арена буде розрахована на 2500 глядацьких місць. Вона буде включати головне льодове поле розміром 30 на 60 м і тренувальне поле розміром 28 на 58 м. Також передбачено поле для керлінгу. Площа ділянки під будівництво становить 4,3 га.

Прямий ефір