У своєму законодавстві маємо розставити крапки над "і", — Яременко про протидію колабораціонізму

Богдан Яременко. Фото: dialog.ua

В Україні підготували і зареєстрували два законопроєкти про протидію колабораціонізму. Вони суттєво відрізняються і жоден з них, ймовірно, не буде ухвалено парламентом в тому вигляді, в якому запропоновано. Про це сказав народний депутат Богдан Яременко в програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом".

"Україна — демократична країна. Ті два законопроєкти, які вже зареєстровані в українському парламенті, є приватною ініціативою народних депутатів. Це їхнє бачення. Бачення декількох груп народних депутатів, що б можна було зробити. Вони суттєво відрізняються", — розповів нардеп.

Він зазначив, що поки у Раді не чули думку президента і уряду про ці документи.

Читайте також: Чому слова "колаборант" не буде в законопроєкті про перехідний період, пояснив Резніков

"Очевидно, жоден із них не буде ухвалений парламентом у тому вигляді, в якому він запропонований. Це нормальна законодавча робота. Російська Федерація намагається розмивати не тільки українську ідентичність на окупованих територіях, але вона майже підштовхує наших громадян до зради. Вони змушені часто відмовлятися від громадянства, отримувати російське. Тому в своєму законодавстві ми повинні розставити крапки над "і". Деяким громадянам сказати: "Вам нема про що хвилюватися". А деяких просто попередити, які правові наслідки на них чекають у зв’язку з тим, що вони організовують "референдуми", "вибори" на території Криму", — резюмував Яременко.

Повна версія інтерв'ю: Чи готується Росія до нового наступу на Україну: "Официальный разговор" із нардепом Богданом Яременком

Прямий ефір