"Україна не готується завдавати ракетно-бомбових ударів", — Яременко про Стратегію деокупації Криму

Оккупированный Крым. Фото: ukrinform.ua

У всіх стратегіях України, офіційних документах, які ухвалені відповідно до законодавства України, розглядаються тільки дипломатичні способи розв'язання конфлікту, зокрема повернення тимчасово окупованого Криму. Про це сказав народний депутат України Богдан Яременко у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом", коментуючи ухвалену в Україні Стратегію деокупації Криму.

"Україна не готується завдавати жодних ракетно-бомбових ударів по території своїх міст, нехай навіть окупованих, сіл тощо. Ось, що найголовніше. Звісно, ми будемо робити все можливе, намагаючись запобігти подальшому нарощування агресивності Росії", — сказав він.

Яременко пояснив, що Україна буде здійснювати заходи, які позначатимуться на соціально-економічному розвитку Російської Федерації.

"Зокрема це зачепить і наших громадян. Ми б не хотіли цього, але іншого шляху в нас немає. Тому ми будемо працювати над тим, щоб санкції розширювалися, щоб Росія заплатила сповна. Але не в людських життях, а в рублях, доларах за те, що вона робить з Україною, за те, що вона робить у Криму, за те, що вона робить в окремих районах Донецької і Луганської областей", — розповів нардеп.

Він зазначив, що також в Стратегії прописані різні аспекти деокупації.

"Ми бачимо всі можливі негативні складові того, що сталося в 2014 році. Це війна в Сирії, погіршення військово-політичної ситуації в Чорноморському регіоні, питання екології. Щодо Криму ми знаємо, що Росія старанно мінує і озброює все, що можна зробити в Північному Криму. З цією проблемою ми зіткнемося пізніше. Я думаю, що вона буде. Це масштабне питання, але його розв'язання набагато легше, ніж питання наслідків окупації для сільського господарства, для економіки Криму, питання заміни населення", — підсумував Богдан Яременко.

Повна версія інтерв'ю: Чи готується Росія до нового наступу на Україну: "Официальный разговор" із нардепом Богданом Яременком

Нагадаємо, що Стратегію повернення та реінтеграції автономної республіки до складу України, яку розробила українська влада, президент Володимир Зеленський підписав 24 березня.

Серед пріоритетних напрямків Стратегії деокупації Криму — захист прав людини на півострові, реалізація економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної політики України, а також зміцнення національної стійкості.

Прямий ефір