НЗФ сім разів порушили тишу на Донбасі, поранено українського військового

Боец ВСУ. Фото: Facebook ООС

Незаконні збройні формування (НЗФ) на Донбасі сім разів порушували режим припинення вогню впродовж минулої доби, 9 квітня. Внаслідок обстрілів було поранено бійця ЗСУ. Про це сьогодні, 10 квітня, повідомили у пресцентрі штабу ООС, інформує "Дом".

Біля селищ Піски та Водяне, що на Приазов’ї, НЗФ відкривали вогонь із заборонених мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівки вони обстрілювали позиції українських військових з автоматичних станкових гранатометів.

Військовослужбовець ЗСУ отримав уламкове поранення. Його оперативно шпиталізували та надали необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я пораненого задовільний.

У штабі також повідомили, що у напрямку населеного пункту Зайцеве НЗФ здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Читайте також: Побував на позиціях, де найбільше загострення: як відбувся візит Володимира Зеленського на Донбас (ФОТО, ВІДЕО)

"Станом на 7:00 10 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту Майорське НЗФ відкривали вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів", — додали у штабі.

Раніше повідомлялося, що з початку цього року було скоєно 691 порушення вимог Мінських домовленостей про припинення вогню. З них 647 — відкриття вогню по українських позиціях.

Прямий ефір