Україна не готує наступ на Донбас, — Хомчак про провокації РФ

Руслан Хомчак. Фото: mil.gov.ua

Поширені Росією повідомлення про нібито "підготовку України до наступу на Донбас" не відповідають дійсності та є частиною цілеспрямованої кампанії з дезінформації у гібридній війні. Про це сьогодні, 9 квітня, заявив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, інформує "Дом".

"Ця кампанія має на меті дискредитувати Україну на міжнародній арені, посіяти паніку серед населення тимчасово окупованих територій, змінити інформаційний порядок денний для просування геостратегічних інтересів Кремля", — заявив Хомчак.

Він закликав не піддаватися на провокації російської пропаганди та наголосив, що керівництвом України визначено політико-дипломатичний сценарій врегулювання ситуації на Донбасі.

"Звільнення тимчасово окупованих територій силовим шляхом неминуче призведе до загибелі великої кількості цивільних громадян і втрат серед військовослужбовців, що є неприйнятним для України. Будучи відданою загальнолюдським цінностям та нормам міжнародного гуманітарного права, наша держава на перше місце ставить життя своїх громадян", — наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Водночас українська армія готова до адекватної відповіді в разі загострення ситуації на Донбасі, додав Хомчак.

Нагадаємо, кілька місяців в зоні здійснення ООС спостерігається загострення ситуації. В останні тижні почала з'являтися інформація про стягування військ Росії до кордонів України. Але поки що ситуація на Донбасі не є критичною, переконаний головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Читайте також: Ми повернулися до необхідності встановлювати перемир’я, — президент про загострення на Донбасі

Прямий ефір