У Дніпрі відкрили центр для жінок, які постраждали від домашнього насильства (ВІДЕО)

Иллюстративное фото: publika.md

У Дніпрі відкрили центр для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Він розрахований на 10 осіб. У ньому жінки зможуть не лише жити, але й отримувати психологічну допомогу. Про це повідомляє кореспондент телеканалу "Дом".

У центрі є дві кімнати з двоярусними ліжками, санвузол і кухня. За словами завідувачки Центру протидії домашньому насильству Марії Дядічки, домашня атмосфера та спілкування з іншими дозволить жінкам, які постраждали від домашнього насильства, соціалізуватися і емоційно розвантажитись.

Потрапити в центр можуть не тільки молоді жінки, але й пенсіонерки. Жити в цьому місці вони можуть до трьох місяців, за необхідності термін проживання можуть продовжити до пів року.

"Важливо те, що сюди можуть потрапити жінки й похилого віку, тому що, на жаль, є така проблема, коли такі жінки страждають від агресора — своїх синів, онуків", — розповіла консультантка Фонду народонаселення ООН в Україні Анна Карпеченкова.

У центрі жінкам допоможуть відновити документи, знайти роботу та нададуть психологічну допомогу. Його розташування засекречено.

"Є потенційна загроза того, що людина, яка є агресором, може приїхати сюди, почати визволяти жінку. І постраждає не тільки вона, а й ті, хто перебуває тут", — пояснив мер Дніпра Борис Філатов.

Нагадаємо, раніше подібний центр відкрили в місті Кремінна (Луганська область).

Прямий ефір