НЗФ укріплюють позиції поблизу окупованого Донецька, — штаб ООС

Операция Объединенных сил. Фото: donpatriot.news

Незаконні збройні формування (НЗФ) ОРДО відновили роботи з дообладнання старих та облаштування нових позицій поблизу Донецького аеропорту. Про це сьогодні, 9 квітня, повідомляє пресцентр штабу Операції об’єднаних сил, інформує "Дом".

Українські військові також зафіксували проведення НЗФ інженерних робіт з облаштування нових позицій у бік лінії дотику поблизу Широкине.

"Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ", — заявили в штабі ООС.

Окрім того, 5 квітня безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував поблизу окупованого Донецьку 14 танків Т-72. Ще 18 танків та дев’ять гаубиць НЗФ за межами виділених місць зберігання озброєння зафіксували на полігоні поблизу населеного пункту Покровка. 

"Збройні формування РФ на полігонах продовжують військові навчання та вишкіл найманців задля проведення збройних провокацій та ймовірної ескалації конфлікту", — наголосили в штабі ООС.

Патрулям СММ ОБСЄ продовжують перешкоджати в моніторингу ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу, додали в штабі ООС.

Нагадаємо, кілька місяців в зоні здійснення ООС спостерігається загострення ситуації. В останні тижні почала з'являтися інформація про стягування військ Росії до кордонів України. Але поки що ситуація на Донбасі не є критичною, переконаний головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Читайте також: Ми повернулися до необхідності встановлювати перемир’я, — президент про загострення на Донбасі

Прямий ефір