Влада повинна підтримувати українських військових на Донбасі, — президент (ФОТО)

Президент Украины Владимир Зеленский на Донбассе. Фото: president.gov.ua

Представники влади повинні постійно відвідувати передові позиції ЗСУ та підтримувати українських військових. Про це сьогодні, 8 квітня, під час робочої поїздки на Донбас заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє "Дом" з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Українські можновладці повинні бути тут. Хоча б за чергою. Це дуже важливо. Важливо передусім військовим. Важливим є розуміння, що їх підтримує влада, що влада не ховається в кабінетах, а перебуває там, де дійсно складно. Там, де дійсно люди — герої. Там, де дійсно люди вирішують долю України, захищаючи її", — заявив Володимир Зеленський.

Президент відвідав передові позиції ЗСУ за 80 метрів від лінії дотику. Саме тут з початку року найбільша кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань (НЗФ). Територія навколо замінована, інфраструктура — пошкоджена, а ділянку постійно обстрілюють снайпери НЗФ.

Володимир Зеленський також відвідав ділянку, де за останні два тижні загинули українські військові.

"Дуже складна ділянка. Четверо наших військових були вбиті окупантами. Ще двох було поранено. Тобто шість людей. На жаль, була така ситуація, один військовий, який допомагав і рятував їх, загинув, підірвався на міні", — розповів президент.

Українські військові роблять усе, щоб захищати державу та забезпечити режим припинення вогню.

"Але ми розуміємо, що коли б’ють по наших бійцях і є загиблі, — всі розуміють, що армія відповідає", — наголосив президент України.

Читайте також: Україна зробить все заради миру, — президент про загострення на Донбасі

Прямий ефір