Загострення на Донбасі: президент України поговорив з генсеком НАТО

Фото: 24tv.ua

Глава держави Володимир Зеленський обговорив загострення безпекової ситуації на Донбасі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Про це сьогодні, 6 квітня, повідомили у пресслужбі ОП, інформує "Дом".

"Останні тижні ми спостерігаємо дуже небезпечну тенденцію до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих українських захисників", — наголосив Володимир Зеленський.

Він  поінформував генсека Північноатлантичного альянсу і про стягування Росією військ до кордонів України, яке триває, а також про підвищення їхньої готовності до наступальних дій.

Зазначається, що під час перемовин Володимир Зеленський закликав країни-учасниці НАТО приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі та посилювати свою військову присутність у регіоні.

Читайте також: НАТО про ескалацію на Донбасі: Москва підриває мирні зусилля (ВІДЕО)

"Постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству", — заявив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що у відносинах із НАТО для нашої держави найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

"НАТО — це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ", — сказав глава держави.

Раніше США і НАТО закликали Росію пояснити її провокації на українських кордонах.

Прямий ефір