Жодне рішення щодо України без її участі не приймається, — Мендель про бесіду Меркель, Макрона і Путіна

Юлия Мендель. Фото: Facebook

Жодне рішення щодо України без участі України не приймається, і прийматися в принципі не може. Про це сьогодні, 4 квітня, у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" заявила прессекретарка президента України Юлія Мендель.

Так, на цьому тижні найбільш обговорюваною новиною стала розмова в відеоформаті канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента Росії Володимира Путіна. Лідери трьох країн говорили про багато проблем, зокрема обговорили тему Донбасу.

Мендель зазначила, що не потрібно шукати якесь підґрунтя в тому, що питання Донбасу обговорювалося без присутності президента України Володимира Зеленського.

"Тому під час таких зустрічей потрібно згадувати Донбас, потрібно про нього говорити. Це показує важливість теми для світового порядку денного, і що країни Нормандського формату обговорюють і чують Україну", — сказала вона.

Прессекретарка президента підкреслила, що одна справа, коли про Донбас кажуть, висловлюють свою точку зору. І зовсім інша — коли приймаються якісь рішення.

"У світовій дипломатії в принципі неможливо, щоб рішення по будь-якій країні приймалися без її участі. Особливо, коли ми говоримо про такий напружений конфлікт, який відбувається на Донбасі. Тому жодне рішення щодо України без участі України не приймається. І прийматися в принципі не може", — заявила Юлія Мендель.

Україна продовжує вести перемовини на різних рівнях, зокрема з країнами Нормандського формату.

"Незабаром Офіс президента вийде з певними досягнутими домовленостями, з певними результатами з питання, як проходять перемовини щодо досягнення миру. Якою б ні була ситуація — ми все одно будемо йти в напрямку досягнення миру. Така позиція президента Володимира Зеленського та його команди", — уклала прессекретарка президента України.

Повна версія інтерв'ю: "Взгляд с Банковой" з Юлією Мендель: говоримо про мову, перемовини щодо Донбасу та Криму

Прямий ефір