Вакцинація від COVID-19 розпочалася серед моряків у Маріуполі (ФОТО)

Вакцинация моряков в Мариуполе. Фото: dpsu.gov.ua

Під час першого етапу вакцинації щеплення від коронавірусу в підрозділах, що входять до складу Об’єднаних сил, у Маріуполі отримали 46 моряків-прикордонників. Про це сьогодні, 31 березня, повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби України (ДПСУ), інформує "Дом".

Першим щеплення зробив командир Маріупольського загону Морської охорони України Микола Левицький.

"Частина персоналу в загоні вже перехворіла та отримала антитіла природнім шляхом, але специфіка служби екіпажів та тактико-технічних характеристик корабельно-катерного складу полягає саме в тісному контакті в замкненому приміщені. Недаремно кажуть, що екіпаж — родина. Тож захворювання одного неминуче тягне за собою, як мінімум, самоізоляцію всього екіпажу, як максимум — хворобу ще кількох людей", — сказав Левицький.

Він закликав моряків, які стоять на захисті кордону України, зробити свідомий вибір на користь здоров’я, безпеки та майбутнього.

"І себе особисто, і України", — зазначив командир Маріупольського загону Морської охорони.

У Держприкордонслужбі повідомили, що після завершення процедури всі почувалися добре, як і до щеплення. Всі щеплені прикордонники перебувають на контролі персоналу відділення охорони здоров’я загону.

Наступного тижня заплановано вакцинацію решти охочого персоналу, додали в ДПСУ.

Нагадаємо, першим із прикордонників зробив щеплення від коронавірусу голова ДПСУ Сергій Дейнеко. 

Читайте також: Як вакцинують прикордонників на Черкащині, показали в ДПСУ (ВІДЕО)

Прямий ефір