Сучасне медичне обладнання отримав військовий госпіталь на Донбасі (ФОТО)

Военный госпиталь в Донецкой области. Фото: Facebook ООС

Військовий мобільний госпіталь на Донеччині отримав сучасне медичне обладнання з Франції для надання допомоги українським військовим та мешканцям прифронтових населених пунктів. Про це сьогодні, 31 березня, повідомляє пресцентр штабу Операції об’єднаних сил, інформує "Дом".

Військовому мобільному госпіталю у Часовому Ярі передали мобільний рентгенапарат з С-аркою, спеціалізований операційний стіл та інше медичне обладнання. Це дозволить військовим лікарям якісніше робити складні операції.

"Ділянка відповідальності військового мобільного шпиталю включає частину Донецької та Луганської областей. У його підпорядкуванні працюють лікарсько-сестринські бригади на Світлодарському, Попаснянському, Бахмутському та Торецькому напрямках. Медичний персонал госпіталю перший приймав поранених оборонців Донецького аеропорту, Дебальцевого, Світлодарська", — розповів начальник мобільного шпиталю Михайло Тим’як.

За словами віцепрезидента Асоціації "Медична та благодійна допомога "Франція — Україна" Діани Дольс, найближчим часом в Україну з Франції буде доправлено нову партію медичного приладдя та обладнання.

"Вже готуємо нові поставки допомоги медичним закладам району ООС, пологовим будинкам та дитячим лікарням, а також продовжимо переобладнання відділень військових госпіталів", — сказала вона.

Читайте також: Лікарні Донеччини отримали нове обладнання

Прямий ефір