Доведеться відповідати: президент попередив політиків щодо дискредитації вакцин

Владимир Зеленский. Фото: president.gov.ua

Деякі політичні діячі втратили голову у гонитві за швидкою популярністю, та їм байдуже, що від їхніх негативних висловлювань щодо вакцин від COVID можуть помирати українці. Про це сьогодні, 27 березня, заявив президент України Володимир Зеленський, передає "Дом".

"Закликаю цих політиків: дуже зважено підбирайте слова, які вилітають з вашої ротової порожнини. Бо за кожне з цих слів неодмінно доведеться відповідати. І перед законом України, і перед Богом. Що для вас більший аргумент — вирішуйте самі", — наголосив президент.

Цього тижня Україна отримала 215 тис. доз вакцини проти коронавірусу від китайського виробника Sinovac Biotech. Наступну партію препарату країна очікує найближчими тижнями, повідомив Володимир Зеленський. Загалом за контрактом України отримає 2 млн. доз цієї вакцини.

"Окрім Китаю, вакцину від Sinovac використовують уже 18 країн світу. Зокрема Туреччина, де щеплення нею отримали президент Ердоган і патріарх Варфоломій", — зазначив голова держави.

За його словами, щеплення вакциною CoviShield від AstraZeneca в Індії та Європі зробили майже 50 млн осіб.

"Кількість вакцинованих і темп вакцинації в Україні зростають щоденно. Звісно, ці показники ще далекі від ідеалу, але треба визнати, що з відставанням від плану вакцинації зіткнулись і всі країни ЄС", — сказав Володимир Зеленський.

Процес вакцинації стикається зі складнощами через обмеження на експорт вакцини в Індії. Україна розраховує, що індійський уряд перегляне це рішення. Проте позитивному вирішенню цього питання заважають висловлювання окремих українських політиків з метою дискредитації як вакцин, так і вакцинації загалом, резюмував президент.

Читайте також: Кого щеплюватимуть вакциною Sinovac, розповіли у МОЗ

Прямий ефір