Загострення на Донбасі: перемовини з лідерами "нормандської четвірки" ініціював президент України

Фото: ОП

Ескалацію ситуації на Донбасі президент України Володимир Зеленський має намір обговорити з лідерами "нормадської четвірки". Про це сьогодні, 26 березня, повідомляє "Дом" з посиланням на Telegram президента України.

"Сьогодні на Донбасі загинуло четверо українських військовослужбовців. Я висловлюю щирі співчуття родинам і близьким загиблих. За моїм дорученням начальник Генерального штабу України негайно вилетів на місце події для всебічного з’ясування всіх обставин справи. Представникам України у Тристоронній контактній групі доручено ініціювати невідкладне проведення позачергового засідання безпекової підгрупи, а також терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів Нормандського формату. Найближчим часом я проведу розмови з усіма лідерами "нормандської четвірки", — заявив президент України.

Загострення ситуації особливо помітне на тлі перших місяців режиму припинення вогню, зазначив голова держави:

"Для війни потрібна мужність. Для миру потрібна мудрість. В України є і те, й інше. Але перевагу Україна та весь цивілізований світ віддають другому варіанту. Слава Україні! Вічна пам'ять героям!"

Раніше повідомлялося, що четверо українських військових загинули через обстріл НЗФ на Донбасі.

Прямий ефір