Підсумки 26 березня: загострення на Донбасі, нова хвиля пандемії та вакцинація від COVID-19 (ВІДЕО)

Загибель військовослужбовців ЗСУ на Донбасі — в українській делегації Тристоронньої контактної групи заявляють про ескалацію конфлікту. У світі — нова хвиля пандемії COVID-19, в Україні стартував другий етап вакцинації. Про ці та інші події сьогоднішнього дня, 26 березня, — у підсумковому випуску новин телеканалу "Дом".

Загострення на Донбасі. Поблизу Торецька внаслідок обстрілу незаконних збройних формувань загинули четверо українських військових, двоє — поранені. Глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук у коментарі телеканалу "Дом" заявив про серйозне загострення ситуації.

Стратегія воєнної безпеки України. Президент Володимир Зеленський затвердив державну стратегію, у якій прописано план модернізації армії за стандартами НАТО, стратегія оборони України в разі масштабної агресії, а також пріоритети для міжнародної військової співпраці. Детальніше — в матеріалі телеканалу "Дом".

Черговий антирекорд поширення коронавірусу зафіксовано в Україні. В опорних лікарнях закінчуються місця, ще частіше хворіють медики та діти. Про ситуацію із захворюваністю — дивіться в сюжеті випуску.

Попри це, Україна нарощує темпи вакцинації. Щеплення від COVID-19 з початку процесу отримали понад 174 тис. людей. З початку цього тижня в країні стартував другий етап вакцинації. Як триває кампанія, якими препаратами щеплять українців та про темпи вакцинації в регіонах — дізнавалися кореспонденти телеканалу "Дом".

У Європі побоюються, що вакцин від коронавірусу на всіх не вистачить. Ситуація у деяких європейських лікарнях критична. Які заходи готові вжити лідери європейських країн заради вакцинації свого населення — у черговому сюжеті випуску.

Віцеадмірала Чорноморського флоту РФ підозрюють у підбурюванні українських військових до держзради під час окупації Криму. Про це — ексклюзивно в матеріалі телеканалу "Дом".

Ці та інші події 26 березня — у підсумковому випуску новин:

Сьогодні у випуску:

  • 00:16 Четверо українських військових загинули на Донбасі.
  • 1:18 Українська делегація в ТКГ скликала екстрене засідання через загострення ситуації на Донбасі.
  • 1:54 Президент Володимир Зеленський затвердив стратегію воєнної безпеки України.
  • 5:24 За добу в Україні підтвердили понад 18 тисяч нових випадків COVID-19.
  • 8:44 Понад 174 тис. людей вже вакцинували від коронавірусу в Україні.
  • 11:52 До другого етапу імунізації перейшли на сході України.
  • 15:37 Нова хвиля пандемії COVID-19 охопила світ.
  • 18:01 400 млн доларів втрачає світова торгівля через тривале блокування Суецького каналу.
  • 18:51 Віцеадмірала російського Чорноморського флоту підозрюють у підбурюванні українських військових до держзради під час окупації Криму.
  • 20:16 Підозрюваному у справі про погроми на Банковій Роману Ратушний суд не зміг вибрати запобіжний захід.
  • 21:30 Українка-арбітр судитиме матчі Чемпіонату світу з футболу серед чоловіків.
Прямий ефір