Можливу причину смерті після COVID-вакцинації в Одеській області назвали в МОЗ

Вакцинация в Украине. Фото: grand.photo

В Україні зафіксували першу смерть після вакцинації від коронавірусу. Померла військовослужбовиця в Одеській області через два дні після того, як їй зробили щеплення. Водночас у неї були захворювання серцево-судинної системи, заявили сьогодні, 24 березня, в Міністерстві охорони здоров'я України.

За попередньою інформацією Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, смерть настала в результаті гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби.

21 березня вона отримала щеплення проти COVID-19 вакциною CoviShield/AstraZeneca. Військовослужбовиця входила в число пріоритетних груп вакцинації, адже найближчим часом мала залучатися до сил, задіяних в ООС.

Протипоказань до вакцинації, а саме алергії на компоненти препарату, в неї не було. За словами начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров'я жінка не висловлювала. Водночас інші дев'ятеро осіб, які отримали щеплення з того ж флакону вакцини, почувають себе добре.

"Для встановлення точної причини смерті призначена судово-медична експертиза. Про її результати буде повідомлено додатково", — додали в МОЗ.

Водночас в міністерстві зазначили, що серцево-судинні захворювання є головною причиною всіх смертей в Україні (67%). Кожні 10 хвилин в Україні одна людина помирає від інсульту.

Зазначимо, жінка померла ввечері 23 березня в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області.

Раніше повідомлялося, що 23 березня до лікарень госпіталізували рекордну кількість пацієнтів, інфікованих коронавірусом, — 5438. Також зафіксовано рекордну кількість летальних випадків — 342. 

Читайте також: 15 тис. українців за добу зробили COVID-щеплення, понад 330 тис. — у черзі

Прямий ефір