У п'ять разів знизилася економічна активність на окупованій частині Донбасу, — Мінреінтеграції

Донбасс. Фото: segodnya.ua

З початком окупації економічна активність на тимчасово неконтрольованій Україною частини Донбасу знизилася в понад п'ять разів. Водночас Донецька і Луганська області до 2014 року були найбільшими регіонами в Україні за своїм промисловим потенціалом. Про це йдеться у відповіді Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на запит "Східного варіанта", інформує "Дом".

Відзначається, що внаслідок бойових дій істотно постраждали машинобудування, важка і видобувна промисловість, зокрема вугільна, значна частина підприємств яких розташована на окупованій території.

Також в Мінреінтеграції додали: внаслідок бойових дій густонаселені й унікальні за рівнем урбанізації Донецька і Луганська області зазнали найбільших втрат серед населення міських поселень на тлі повного або часткового руйнування житлового фонду і стратегічно важливих інфраструктурних об’єктів.

"Зважаючи на необхідність отримання достовірних даних про масштаби руйнувань та втрат, Мінреінтеграції ініціювало створення інформаційної системи на основі використання супутникових знімків високої роздільної здатності для моніторингу та оцінки стану інфраструктури на тимчасово окупованій території", — прокоментували в міністерстві.

Створення такої системи дозволить отримувати достовірну та оперативну інформацію про масштаби руйнувань та орієнтовно оцінити розмір завданих збитків.

Прямий ефір