"Слуга народу" починає новий період — президент назвав ключові завдання на з'їзді партії

Владимир Зеленский. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 13 березня, у Києві триває 11 з’їзд політичної сили "Слуга народу", участь у якому взяв президент Володимир Зеленський інформує кореспондент телеканалу "Дом".

Під час свого виступу глава держави наголосив, що завдяки підтримці громадян України партія "Слуга народу" зробила за два роки те, що інші політики обіцяли десятиліттями.

"Водночас основну увагу варто приділити сьогодні не тому, що вже нами зроблено, а тому, що поки що не зроблено, і зосередитися на втіленні планів у життя. Це одна з причин, за якою партія "Слуга Народу" починає новий період. Ми поступово очищуємо команду від "засланих козачків" та випадкових людей. І ми готові рухатися далі", — наголосив президент.

Володимир Зеленський окреслив ключові завдання партії на найближчий час.

"Перше — бути на передовій важливих змін, бути першопрохідцями. Зосередитися на дійсно важливих законах, а не на дрібницях. Потрібен осмислений підхід до політики та державного управління. Маємо думати на декілька кроків вперед у межах нашої єдиної стратегії. Це одне із завдань політичної ради партії і політичних рад у регіонах, які сьогодні ви створите. Партія має бути джерелом ініціатив, реформ, проєктів, ідей, а головне — нових професійних та порядних кадрів для нашої України", — сказав він.

Другим завданням президент назвав єдність.

"Ми ніколи не зробимо нашу Україну єдиною, якщо самі не будемо згуртованими. Можуть бути дискусії щодо деталей. Але коли йдеться про принципові, важливі для країни речі, то на табло завжди має бути щонайменше 226 голосів "Слуги народу", — зазначив він.

Глава держави акцентував, що сьогодні для України надважливими є закони, які завершать земельну реформу, децентралізацію, запровадять народовладдя. Закони, які необхідні для судової реформи, економічного зростання, пенсійного забезпечення, подолання корупції.

"Програма партії "Слуга народу" і програма президента — це наш порядок денний. Усі речі, які ми обіцяли громадянам у 2019 році маємо виконати без жодних "але", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський назвав три головні кроки завершення децентралізації.

Читайте також: Здійснення аудиту приватизації надр і стратегічних підприємств пообіцяв Володимир Зеленський (ВІДЕО)

Прямий ефір