Звинуваченням України у недотриманні домовленостей РФ намагається добитися зняття санкцій, — Резніков

Олексій Резніков. Фото: kmr.gov.ua

Росія намагається переконати Захід зняти санкції, звинувачуючи Україну в недотриманні домовленостей. Про це сказав віцепрем'єрміністр — міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, інформує "Дом" із посиланням на "Обозреватель".

"Росіяни блокують усі позитивні речі, виступають із промовами на всіх рівнях, звинувачуючи Україну в тому, що нібито вона не виконує Мінські угоди. Для чого? Щоб спробувати переконати Захід зняти санкції, мовляв, це не вони винні", — зазначив Резніков.

Проте очевидно, що інші держави змінювати свою санкційну політику не збираються, відзначає очільник Мінреінтеграції.

"Я уважно послухав засідання Ради безпеки ООН щодо Мінських угод, спілкуюсь із послами й міністрами закордонних справ — всі однаково тримають одну і ту ж позицію: повага до суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, є абсолютне розуміння, що Росія є державою-агресором та окупантом. Ніякі санкції ніхто знімати не буде", — наголосив віцепрем'єрміністр.

Сприяючи загостренню ситуації на Донбасі, Росія намагається тиснути на Україну, щоб добитися поступок.

"З одного боку, (Росія, — ред.) хоче розповісти світу, що вони так звані посередники, а не сторона міжнародного збройного конфлікту, а Україна має вести прямий діалог з окупаційними режимами. Друге — вони піднімають ставки, розуміючи, що для нас є важливим життя кожної людини, щоб ми злякалися і пішли їм на поступки", — каже Олексій Резніков.

Раніше Леонід Кравчук наголошував, що санкції проти РФ можуть послабити загострення на Донбасі.

Нагадаємо, Байден на рік продовжив антиросійські санкції, введені через Україну.

Прямий ефір