Дослідні зразки ракетного комплексу "Нептун" передадуть ЗСУ, — Міноборони

Фото: mil.gov.ua

До кінця березня дослідні зразки українського берегового мобільного ракетного комплексу з протикорабельними ракетами РК-360МЦ "Нептун" передадуть до складу українського війська. У ВМС ЗСУ вже сформований відповідний підрозділ. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран, інформує "Дом".

Таку подію глава МОУ назвав історичною, оскільки у найкоротші терміни захист українського узбережжя "набуває нових спроможностей".

"Нептун" — це озброєння нового покоління для нас, нове слово в розвитку військової берегової оборони України. Наявність у складі Військово-морських сил РК-360МЦ збільшить стримуючий потенціал та підвищить вплив на обстановку в Азово-Чорноморському регіоні", — заявив Андрій Таран.

За словами міністра, складові частини комплексу вже придатні до виконання бойових завдань.

"Власне, комплекс включає рухомий командний пункт, уніфіковану самохідну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет тощо", — пояснив Таран.

Нагадаємо, відповідний контракт на постачання цього виду озброєння уклали "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", яке входить до складу "Укроборонпрому", і Міністерство оборони України.

Раніше повідомлялося, що ДП "Антонов" почало виробництво військово-транспортних літаків Ан-178 для Збройних сил України.

Прямий ефір